Koti Keski-Uusimaa Uudenmaan Kuntohoidosta ammattiapua kehon kipuihin ja toimintahäiriöihin

Uudenmaan Kuntohoidosta ammattiapua kehon kipuihin ja toimintahäiriöihin

Uudenmaan Kuntohoito Järvenpää
Uudenmaan Kuntohoidon iloiset ammattilaiset: vas. Anne Mikkonen, Kirsi Lindgren, Reija Karvonen, Marja Lindfors, Anu Karihtala. Alhaalla Heljä Hautamäki. Kuvasta puuttuu Virve Markkanen.

Uudenmaan Kuntohoidossa on tarjottu monipuolisia fysioterapiapalveluja jo vuodesta 1996. Yritys sijaitsee Järvenpäässä torin laidalla. Katutasossa sijaitsevat toimitilat ovat esteettömät.

Uudenmaan Kuntohoito Järvenpää
Terapiaharjoittelusali antaa mahdollisuuksia monipuolisiin harjoitteisiin.

Uudenmaan Kuntohoidon henkilökuntaan kuuluu kuusi fysioterapeuttia sekä kuntohoitaja. Tilat koostuvat viidestä erillisestä hoitotilasta, lääkinnällisestä harjoittelusalista ja lastenterapiatilasta.

Suurin asiakaskunta on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen piirissä. Viime syksyn kilpailutuksessa yritys sai uusittua halutun Kela-sopimuksen. Muita yhteistyökumppaneita ovat vakuutusyhtiöt, sairaanhoitopiiri ja kaupunki.

Fysioterapiaa saa lääkärin lähetteellä, jolloin asiakas saa Kela-suorakorvauksen.

– Hoitoon pääsee toki myös ilman lähetettä, muistuttaa vastaava fysioterapeutti Anne Mikkonen.

Lähdetään kartoittamaan kivun ja toimintahäiriöiden syitä

Fysioterapiaan tultaessa lähdetään Anne Mikkosen mukaan aina kartoittamaan kipujen ja toimintahäiriöiden syitä yhdessä asiakkaan kanssa. Alkututkimus, suunnitelma, toteutus ja arviointi kirjataan Kanta-järjestelmään. Tämä helpottaa tiedonkulkua muun hoitavan tahon kanssa, ja asiakas näkee sieltä itsekin ajantasaiset tiedot hoidostaan.

– Suuri osa lähetteellä tulevista asiakkaista tekee istumatyötä ja sen myötä niska-hartiaseudun lihakset kuormittuvat ja ryhti huononee. Samoja ongelmia on jo nuorilla, eikä syy ole pelkästään istuminen. Älypuhelin ja tietokoneella istuminen ohjaavat selän, niskan ja pään asentoa erittäin huonoon suuntaan. Lisäksi osalla nuorisoa liikkuminen on selvästi vähentynyt. Koulun ja työelämän vaatimukset tuntuvat kasvaneen ja lisänneet henkisiä paineita ja stressiä. Tämä ilmenee myös fyysisinä oireina.

Fysioterapian yksi tärkeä osa on myös aktivoida asiakasta omatoimiseen harjoitteluun ja liikkumiseen.

– Opastamme asiakasta oikeanlaiseen ergonomiaan sekä ohjaamme kotiharjoitteet asiakkaan tarpeiden ja voimavarojen mukaisesti.

Tarvittaessa Uudenmaan Kuntohoidon työntekijät tekevät myös koti-, laitos- ja päiväkotikäyntejä.

Ylläpitävää hoitoa sekä hyvinvointia

Usein asiakas jatkaa Anne Mikkosen mukaan lähetehoidon jälkeen ylläpitävästi esimerkiksi hierontaa muutaman kerran kuussa. Osa käy säännöllisesti viikoittain.

Muita terapiamuotoja fysioterapian ja hieronnan lisäksi ovat lymfa- ja vyöhyketerapia, psykofyysinen fysioterapia, kuumakivihieronta, akupunktio, jäsenkorjaus, kuppaus sekä kalvorakenteiden fasciakäsittelyt ja kinesioteippaus.

TERVETULOA KUNNON HOITOON!

Uudenmaan Kuntohoito