Koti Klaukkala-Nurmijärvi-Rajamäki Eläinlääkäri ymmärtää lemmikin parhaan

Eläinlääkäri ymmärtää lemmikin parhaan

270
Eläinlääkäriasema Taikatassu Klaukkala
Kuvassa Johanna Vaurio-Teräväinen ja hoitaja Karolina Kulmala.

Eläinlääkäriasema Taikatassussa on ehditty nähdä kohta 20 vuoden aikana monen lemmikin koko elinkaari ja hoitaa heitä eri elämän vaiheissa hellävaraisella ammattitaidolla sekä nykyaikaisten laitteiden tekniikkaa ja nopeutta hyödyntäen.

Eläinlääketieteen lisensiaatti Johanna Vaurio-Teräväinen perusti eläinlääkäriasema Taikatassun ja sen yhteydessä toimivan eläinten päiväsairaalan Klaukkalaan vuonna 2001. Sitä ennen hän toimi yksityisenä eläinlääkärinä Nurmijärvellä lähes kymmenen vuotta.

Taikatassussa hoidetaan koiria, kissoja ja pikkujyrsijöitä, joiden suosio lemmikkeinä on kasvanut viime vuosina. Lääkäreitä on 6 ja hoitajia 6, lisäksi klinikkamanageri. Hoitajista kaksi on työskennellyt eläinlääkäriasemalla alusta alkaen. Teemme kaikkia normaaleja eläinlääkinnällisiä toimenpiteitä. Meillä on oma laboratorio sekä nopea ja tarkka digitaalinen röntgen. Kun tulokset saadaan odottelematta, päästään hoito aloittamaan välittömästi saman käynnin aikana, Vaurio-Teräväinen kertoo.

Päästä hännänhuippuun

Taikatassussa on myös digitaalinen hammasröntgen ja -pora, ja siellä tehdään paljon lemmikkien hammashoitoa.

– Tavallisia hoidettavia sairauksia ovat muun muassa ihotaudit ja erilaiset allergiat.

Ultraäänestä on apua esimerkiksi maksan, munuaisten, virtsarakon ja kohdun tutkimuksissa. Taikatassussa on käytössä uudenaikainen ja tarkka väridoppler-ultraäänilaite.

Päiväsairaalassa hoituvat kätevästi muut paitsi luukirurgiset leikkaukset, Johanna kertoo.

Taikatassussa käy kerran kuussa vieraileva kirurgi, joka tekee myös vaativia leikkauksia mukaan lukien pienten koirien ristiside-ja patellaluksaatio leikkaukset.

Kissoilla oma aika

Kissoille on omat odotustilat sekä toimenpidehuone. Kerran viikossa meillä pitää vastaanottoa kissoihin perehtynyt eläinlääkäri Heidi Tiihonen. Klinikallamme on Cat Friendly Clinic -status, joka edellyttää että kissojen hyvinvointi vastaanotolla on otettu huomioon monella tavalla.

Taikatassu palvelee asiakkaita myös laadukkaisiin eläintuotteisiin erikoistuneella myyntipisteellä ja eläinten kotiapteekkituotteilla. Sieltä saa muun muassa suojakaulurit ja-tossut, kuumemittarit, haavanpuhdistusaineet ja sidetarpeet. Hoitoshampoot ja ravintolisät, erikoistuotteet eläinten ihon, silmien ja korvien hoitoon. Vitamiinit ja kivennäisaineet. Valikoimassa on myös korkeatasoisia erikois- ja dieettiruokia.

Taikatassu palvelee
Ma-Pe klo 8-20,
La klo 9-16.

Yhteystiedot

Eläinlääkäriasema Taikatassu
Keskivari 4, 01800 Klaukkala
Puh.(09) 276 1371.
040 500 8591
www.taikatassu.fi