Koti Asuminen Hyvä suunnittelu palkitsee kodinvaihdossakin

Hyvä suunnittelu palkitsee kodinvaihdossakin

651
Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy
Aninkaisten kiinteistövälitysketjussa työskentelee yli sata ammattilaista, heistä Helsingin toimistossa Jessi-Juulia Kuisma (vas.), Tiina Kähkönen, Juha Koiranen ja Riitta-Liisa Korimo. Ketjun toimitusjohtajan Rikumatti Levomäen toimipaikka on Turussa.

Sananlasku ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee mainiosti myös kodinvaihtoon. Kun kumppaniksi suunnitteluun ottaa hyvissä ajoin osaavan ammattilaisen, rakentuu vaihdosta hyvä paketti, jonka toteutus onnistuu vaivattomasti oikean hetken koittaessa.

Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy on toiminut vuodesta 1964 alkaen. Tänään se on yli 100 ammattilaista 22 toimistossa työllistävä yksityinen, suomalainen, maanlaajuinen ja kasvava ketju. Ne ovat asioita, jotka vetosivat myös Riitta-Liisa Korimoon. Hän aloitti Helsingin toimistossa syyskuun alussa.

– Haluan nähdä ja olla mukana kasvussa. Olen myyvä myyntijohtaja, jolla on kädet välitystyössä joka päivä. Näin pysyn ajan hermolla, toteaa Korimo, jolla on alan kokemusta yrittäjyydestä ja eri toimistoista yhteensä 16 vuotta.

Helsingin toimistoa halutaan kasvattaa varsinkin LKV-pätevyyden hankkineilla kiinteistövälittäjillä. Rekrytointi on avoinna kaiken aikaa.

– Moni nuori haluaisi tulla alalle, mutta heille tämä on alkuun rankkaa työtä. Tarvitaan suhteita ja palkkaus on pääosin provisiopohjainen. Ahkera ja sinnikäs pitää olla. Kun on lahjoja ja taitoja, työ kyllä palkitaan aikanaan.

Ihmiset voisivat pyytää paljon
rohkeammin apua.
Ei meidän käyntimme
vielä velvoita mihinkään.

Tehdään eikä vain luvata

Koko pääkaupunkiseutua palvelevan Aninkaisten Kiinteistövälityksen Helsingin henkilöstöllä on kullakin omat vahvuus- ja osaamisalueensa. Tiimin ja koko ketjun tieto-taitoa yhdistelemällä pystytään vastaamaan joskus hyvinkin kiemuraisiin kiinteistövälitysalan kysymyksiin.

– Tässä työssä tarvitaan aktiivista otetta. Meiltä sitä löytyy. Teemme sen minkä lupaamme ja aikataulussa. Sitä on asiakkaan lupa odottaakin ammattilaisilta, toteaa Korimo.

Kiinteistövälityksen omat toimitilat sijaitsevat Metsälässä. Toimistossa hoidetaan myös vuokrauspalveluja. Lisäksi tiloissa työskentelevät Aninkainen Toimitilat Oy:n toimitilamyynnin ja -välityksen ammattilaiset.

Ratkaisuja turha pantata

Korimo kertoo vuosien varrella törmänneensä entistä enemmän siihen, että ihmiset panttaavat turhaan asunnon vaihtoa.

– Ei osata ajoissa tehdä ratkaisuja, vaikka tarpeelliset muutokset kannattaisi tehdä ennakoivasti. Kun sitten tulee eteen vaikkapa sairastuminen, portaiden kiipeäminen vaikeutuu tai asunnon normaalit kunnossapitotyöt jäävät tekemättä, on sillä nopea vaikutus omaisuuden arvoonkin.

Yhdessä mukavien ihmisten kanssa

Riitta-Liisa Korimo kuvaa kollegoitaan Helsingin Aninkaisella mukaviksi ja helposti lähestyttäviksi ammattilaisiksi.

– Ei muuta kuin soittelemaan meille. Se on fakta, että asumisen tarpeet muuttuvat. Vaikka ei tänä vuonna ehkä olekaan ajatusta muuttaa, vuotta aikaisemmin on ihan hyvä aloittaa suunnittelu. Ihmiset voisivat pyytää paljon rohkeammin apua. Ei meidän käyntimme vielä velvoita mihinkään.

Hyvissä ajoin voidaan Korimon mukaan selvitellä esimerkiksi erilaisia alueisiin, asuntoihin, yhtiöihin tai myyntiaikoihin liittyviä asioita. Jos ja kun asiat sitten etenevät, aktiiviseen työhön päästään ripeästi hyvältä tietopohjalta tarpeet ja toiveet huomioiden.

Yhteystiedot

Aninkaisten Kiinteistövälitys Oy
Niittyläntie 5
00620 Helsinki
Puh. 050 346 7062
www.aninkainen.fi