Koti Asuminen Kiinteistömaailman ammattilainen varmistaa turvallisen asuntokaupan

Kiinteistömaailman ammattilainen varmistaa turvallisen asuntokaupan

Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkala
Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkalan asuntomyymälään kauppakeskus Viirin toiseen kerrokseen voi poiketa juttelemaan asuntoasioista ammattilaisten kanssa arkisin kello 10–17 tai sopimuksen mukaan.

Kokemus, kontaktit ja perusteellinen paikallistuntemus ovat kiinteistönvälitysalalla keskeiset menestystekijät. Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkalan kymmeneltä ammattilaiselta niitä löytyy. Ajan hermolla pysymisen varmistaa jatkuva kouluttautuminen.

Vuonna 2020 vireänä 30-vuotisjuhlaansa viettävä Kiinteistömaailma-ketju on millä tahansa mittarilla mitattuna alansa markkinajohtaja Suomessa. Ketju on monessa asiassa edelläkävijä ja sen vahvuudesta hyötyy jokaisen asuntomyymälän asiakas.

Koko Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkalan henkilökunta asuu yrityksen ydinalueella.

– Se on merkittävä etu monessa mielessä. Tunnemme alueen, talot ja taloyhtiöt. Siksi hinta- ja myyntiaika-arviomme osuvat luotettavasti kohdilleen. Alue on vetovoimainen. Tänne muualta muuttoa suunnitteleva arvostaa suuresti sitä, että pystymme oikeasti kertomaan alueen luonteesta ja palveluista, jotka kullekin asiakkaalle ovat tärkeitä, kertoo yrittäjä Timo Ojamäki.

Tietämättömyys voi aiheuttaa kalliita virheitä

Luonnonläheisen Nurmijärven seudun asuntokanta on hyvin monipuolinen ja eri-ikäinen. Mukana on myös uudiskohteita.

Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkala– Täällä tarvitaan todella erikoistietämystä varsinkin, kun kaupan kohteena on vanha omakotitalo. Siellä voi olla esimerkiksi riskirakenteita, asbestia, rasitteita tai maaperään kohdistuvia ongelmia. Jos kohde on purkukuntoinen, se pitää myydä korjauskelvottomana tai purkaa ja myydä sitten kiinteistöllä oleva rakennusoikeus. Ammattilaisen velvollisuus on tehdä perustyö mahdollisimman hyvin. Pitää osata kysyä ja epäillä, jos siihen on pienintäkin syytä. Meidän on valvottava niin ostajan kuin myyjänkin etua.

Hyvän peruskartoituksen lisäksi Ojamäen mielestä on syytä tehdä laaja kuntotarkastus ammattilaisen toimesta. Näin varmistetaan parhaiten, ettei myöhemmin löydy ikäviä yllätyksiä.

Koulutusta ja kunnon työkalut

Ojamäki muistuttaa, että vaikka asuntomyymälän henkilöstöllä on vahva pohjakoulutus, jatkuva tietojen ja taitojen päivitys on tarpeen, sillä vaatimukset kovenevat ja asiat muuttuvat. Myös EU-lainsäädäntö tuo alalle oman lisänsä.

– Ketjun tarjoama koulutus on määrällisesti laajaa ja erittäin tasokasta. Koulutus ja ammattitaidon vahvistaminen on tämän vuoden erikoisteemakin. Ketju on tuonut edelläkävijänä käyttöön valtavan digitaalisten lisäpalveluiden valikoiman, sosiaalista mediaa hyödynnetään tehokkaasti ja verkosta löytyy suunnaton määrä tietoa.

Uuden, kiinteistönvälittäjien ja pankkien yhteistyönä kehitetyn DIAS-järjestelmän mahdollistama ensimmäinen digiasuntokauppa tehtiin syyskuussa Kiinteistömaailma-ketjussa. Palvelu laajenee lähikuukausina kaikkiin asuntomyymälöihin. Se mahdollistaa turvallisen ja nopean kauppojen teon missä ja milloin vain ilman pankissa käyntiä.

– Datan käytön hyödyntäminen kohteiden myynnissä ja jälkimarkkinoinnissa on tätä päivää ja sen tekevät meillä alan ammattilaiset. Näin työ tulee hoidettua hyvin. Alueellisista tilastoista saadaan tuoretta yksityiskohtaista tietoa markkinoiden kehityksestä ja tämän hetken markkinatilanteesta. Toki jokainen asunto on yksilö ja asiantuntijan pitää näin ajatellakin kaiken tiedon pohjalta. Se on sitä ammattitaitoa, muistuttaa Ojamäki.

Kiinteistömaailma Nurmijärvi Klaukkala
Kauppakeskus Viiri, Klaukkalantie 55