Koti Espoo Mehiläinen kehittää jatkuvasti palvelujaan

Mehiläinen kehittää jatkuvasti palvelujaan

434
Mehiläinen Matinkylä Tapiola Leppävaara

Mehiläisellä on Etelä-Espoossa kaksi kaiken ikäisille monipuoliset terveyspalvelut tarjoavaa toimipistettä. Matinkylän lääkärikeskus- ja työterveysyksikön palvelut ovat hiljattain täydentyneet kysytyillä luuntiheys- ja unihäiriötutkimuksilla.

Mehiläinen Matinkylä ja Tapiola
Mehiläisen uudistunut ilme näkyy heti sisään tullessa.

Mehiläinen Matinkylä sijaitsee Fortumin talossa Länsiväylän toisella puolella, Isoa Omenaa vastapäätä. Sieltä löytyvät yleislääkärien lisäksi lähes kaikkien erikoisalojen osaajat sekä vuoronumerolla toimivat laboratorio ja röntgen.

Tapiolan toimipiste avattiin puolitoista vuotta sitten Revontulentielle. Yleislääkärien lisäksi siellä on erityisesti gynekologian, ortopedian ja fysiatrian erikoisosaamista. Palveluista löytyy myös fysioterapiaa sekä ajanvarauksella toimiva laboratorio. Tapiolan toimipiste siirtyy reilun vuoden päästä lähemmäs Tapiolan keskustaa ja palveluita lisätään, jolloin asiakkaiden käytössä on täyden palvelun lääkärikeskus työelämäpalveluineen.

Molemmissa toimipisteissä palvellaan monipuolisesti myös työterveyshuollon asiakkaita.

Digipalveluista apua vuorokauden ympäri

Mehiläinen on digitaalisten terveyspalveluiden kehittämisen edelläkävijä. Ne täydentävät monipuolisesti yksityis- ja työterveysasiakkaiden palveluja. OmaMehiläinen mobiilisovelluksella asiakas saa muun muassa käyttöönsä Digiklinikan ympäri vuorokauden.

– Tiedän itse kokemuksesta, kuinka kätevää palvelun käyttö on. Esimerkiksi matkalta voi lähettää vaikka ihottumasta kuvan lääkärille, joka pystyy näin antamaan nopeasti oikeat hoito-ohjeet tai ohjata tarpeen mukaan lääkärin vastaanotolle. Palvelusta näkee myös magneetti- ja röntgenkuvansa ja siellä voi uusia reseptinsä helposti, kertoo palvelupäällikkö Heidi Välitorppa.

Luuntiheysmittaus helposti

Matinkylän Mehiläiseen on saatu nykyaikainen ja turvallinen luuntiheysmittauslaitteisto. Kuvaus on luotettava keino luun vahvuuden ja osteoporoosin aiheuttaman murtumavaaran määrittämiseksi. Kuvauksessa tutkitaan lannerangan ja lonkan tiheyttä. Se kestää 15 minuuttia.

– Kuvaukseen tullaan aina lähetteellä, jonka antaa yleensä yleislääkäri, gynekologi tai työterveyslääkäri. Taustalla voi olla esimerkiksi syömishäiriöitä, rasitusmurtumia jalkaterissä tai suvussa ilmennyttä osteoporoosia, kertoo röntgenhoitaja Elli Snicker.

Hoitava lääkäri saa kuvista lausunnon erikoislääkäriltä. Yhdessä tehdään tarvittava hoitosuunnitelma.

Mittausapua unihäiriöiden selvittämiseen

Lisääntyneiden uniongelmien selvittämisen avuksi on Mehiläisessä otettu käyttöön yön aikana tehtävä kotirekisteröinti. Pienen laitteen avulla saadaan kartoitettua häiriön tarkempi laatu ja laajuus.

– Rekisteröintilaitteen kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti. Tällaista rekisteröintiä tarvitaan erityisesti uniapneaepäilyssä, mutta se auttaa myös unenaikaisen jalkojen liikuttelutarpeen, niin sanottujen levottomien jalkojen toteamiseen, kertoo laboratoriohoitaja Sanna Eriksson.

Laite annetaan valmiiksi ohjelmoituna asiakkaalle yöksi. Käyttö on helppoa ja siihen saa opastuksen. Mittauksessa käytetään muun muassa liiketunnistinta ja mikrofonia. Mittaustuloksista antaa lausunnon unihäiriöihin perehtynyt asiantuntijalääkäri. Häiriöiden selvittely ja hoito vaatii usean erikoisalan yhteistyötä.

Yhteystiedot

Mehiläinen Matinkylä
Piispanportti 10 A, 3. krs, 02200 Espoo
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–16

Mehiläinen Tapiola
Revontulentie 8 C, 5. krs, 02100 Espoo
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–15

Mehiläinen Leppävaara
Panorama Tower, Hevosenkenkä 3, 4. krs
02600 Espoo
Avoinna ma–to 8–20, pe 8–18, la 9–15

Ajanvaraus netissä 24/7 tai puh. 010 414 00 (6–22)
www.mehilainen.fi