Koti Keski-Uusimaa Moderneja makuelämyksiä perinnemiljöössä

Moderneja makuelämyksiä perinnemiljöössä

576
Ravintola Wanha Laamanni Porvoo
Upeat ravintolatilat houkuttelevat astumaan peremmälle
Perinteinen Ravintola Wanha Laamanni houkuttelee ruokailijoita modernien skandinaavisten ja suomalaisten makuelämysten pariin. Blinit ovat ravintolan ylpeydenaihe ja talvikauden ruokalistalta löytyy monenlaisia muitakin herkkuja.

Ravintola Wanha Laamanni on ollut reilut viisi vuotta kahden keittiömestarin, Teemu Lehtosen ja Niclas Kavanderin omistuksessa. Yrittäjät panostavat kaikkensa ruokaan ja sen huippulaatuun ravintolan ainutlaatuisen historiallisessa miljöössä.

– Lähtökohtana ovat aina kunkin kauden tarkoin valitut raaka-aineet. Niinpä à la carte -listamme uudistuu viisi kertaa vuodessa, jotta pysymme kiinni sesongissa, kertoo Teemu Lehtonen.

Ravintola Wanha Laamanni Porvoo blini
Blini, smetanaa, mätiä ja punasipulia.

Talvikaudella ruokalistalta löytyy muun muassa piimäpannacottaa, lohikeittoa ja päivän kalaa, kuten Loviisanlahdelta pyydettyä kuhaa lisukkeineen.

– Blinimme ovat muhkeita ja rapeita. Lisukkeina on tarjolla mätiä, sienisalaattia, lohitartar, smetanaa ja sipulia. Blinit ovatkin ravintolamme ylpeyden aihe. Ne valmistetaan tattarijuureen ja kuohkeutta taikinassa lisää olut. Blinit paistetaan syvissä blinipannuissa, voita säästämättä.

Yllätyksellisiä makuja

Ravintolan suosituin annos on 26 euroa maksava päivän kala. À la carte -listan vaihtoehtojen lisäksi herkutteluun voi valita kuuden ruokalajin maistelumenun. Se on todellinen makumatka sesongin parhaisiin makuihin.

Ravintola Wanha Laamanni Porvoo
Teemu Lehtonen ja päivän kalana tarjottava kuha-annos lisukkeineen.

Wanhassa Laamannissa vaalitaan perinteisiä suomalaisia ruuanvalmistustapoja, kuten savustusta ja pikkelöintiä. Niillä saa Teemu Lehtosen mielestä yllätyksellisiä makuvivahteita tuttuihinkin raaka-aineisiin.

– Teemme myös itse juustoa ja kaikki tarjottavat leivät sekä kastikkeet alusta alkaen omassa keittiössämme. Loihdimme maistuvat menukokonaisuudet myös ryhmille.

Upea miljöö ja hienot näköalat

Porvoon Tuomiokirkon kupeessa sijaitseva ravintolarakennus on valmistunut vuonna 1790. Ravintolana se on toiminut vuodesta 1978.

Sisätilat jakaantuvat kahteen kerrokseen, joissa kummassakin on 35 asiakaspaikkaa sekä tunnelman kruunaava kaunis takka. Pihalla on iso, 70-paikkainen terassi, josta on upeat näkymät yli vanhan Porvoon kattojen aina Porvoonjoelle saakka.

Ravintola on avoinna talvikaudella:
Ma klo 11–22
Ti–ke suljettu
To–la klo 11–22
Su klo 12–19

Yhteystiedot

Ravintola & Catering Wanha Laamanni
Vuorikatu 17
06100 Porvoo
Puh. 020 752 8355
wanha.laamanni@wanhalaamanni.fi
www.wanhalaamanni.com

 

JAA