Koti Keski-Uusimaa Chebici – wau mikä pyörä

Chebici – wau mikä pyörä

106
Pyöräliike Chebici
Jokainen Chebici-runko on signeerattu suunnittelijan nimellä. Vesa Rauttun pyöräliike Chebici palvelee ma–pe 9–18 ja la 9–14.

Pyöräilystä saa hienon ajonautinnon, kun pyörä on ergonomialtaan oikea ja ominaisuuksiltaan käyttäjälle sekä käyttötarkoitukseen sopiva. Pyöräkaupassa laatutietoinen ostaja arvostaa asiantuntevaa palvelua. Chebicistä sitä asiakastutkimusten mukaan todella saa.

Chebici on Järvenpäässä sijaitseva palveleva pyöräkauppa. Sen omistaja on pikku pojasta asti intohimoisesti pyörien kimpussa ahertanut ja yrittäjänä yli 40 vuotta työskennellyt Vesa Rauttu . Yrityksen nimi tulee italialaisesta lausahduksesta ”Che bici” eli ”wau mikä pyörä”.

Liikkeestä löytyy laadukkaita ajopelejä kadulle ja maastoon, harrastuksiin ja kilpailuihin, mukuloista mummoihin. Sähköpyöriäkin on myyty parikymmentä vuotta ja niitä löytyy nyt noin 45 erilaista. Lisäksi on monenlaisia varusteita ja varaosia.

– Varastossa pitää olla paljon vaihtoehtoja. Tämän päivän ihminen on sellainen, että ostos pitää saada heti käyttöön. Toisaalta, kun halutaan todella omien mittojen, tarpeiden ja toiveiden mukainen pyörä, on toimitusaika vain 4–6 viikkoa, muistuttaa Rauttu.

Kestävä ja näyttävä pyörä mittatilaustyönä

Chebici on myös yrittäjän oma pyörämerkki, sillä jos sopivaa ajopeliä ei löydy liikkeen pyörävalikoimasta, Rauttu tekee asiakkaalle sellaisen täysin mittatilaustyönä. Noin puolet myytävistä pyöristä on tällä hetkellä yrityksen omaa tuotantoa. Merkillä on myös oma menestynyt pyöräilytiimi.

– Mittatilauspyörää varten otan asiakkaasta 11 eri mittaa. Kuuntelen asiakkaan tarpeet ja pienimmätkin toiveet. Yksi on esimerkiksi voima-, toinen taitopyöräilijä. Värikin on tärkeä. Sitten alkaa hahmottelu. Rungon materiaaliksi valitaan joko teräs, alumiini tai carbon ja tilaus lähtee valitulle yhteistyökumppanille Italiaan. Pyörän kokoonpano tehdään sitten Järvenpäässä.

Valtaosa suomalaisista ajaa ammattilaisen mukaan liian isolla pyörällä.
– Tehdaspyörien malleja ei ole tehty suomalaiselle lyhytjalkaiselle ja pitkäselkäiselle polkijalle. Polkupyörässä senttikin on iso mitta.

Huollettu pyörä kestää

Pyörän huolto on todella tärkeää. Oikea huolto lisää suoraan pyörän ikää.

– Nykyisten pyörien huolto vaatii yhä enemmän ammattitaitoa. Aiemmin aliarvostettu ammatti on saanut uudenlaista arvostusta. Iso ongelma on se, että huollot kasaantuvat pahaksi sumpuksi kevääseen ja toiminta-aika on lyhyt. Sama asia voitaisiin hoitaa hyvin jo syksyllä ja talven aikana.

Chebicissä huollot luvataan tehdä kuitenkin aina 1–2 päivässä.

– Palvelu, nopeus ja korkea moraali ovat kivijalkamme. Emme tee työtä rahan houkuttelemina. Tästä on seurannut, että vuodesta toiseen saamme kiitosta ja palkintoja asiakastyytyväisyydestä. Chebicissä on erikoisosaamista myös monenlaisten haastavien projektien suunnittelusta ja toteutuksesta. Siellä on muun muassa valmistettu pyöriä jopa jalattomille pyöräilijöille.

– Ennen vanhaan jouduttiin todella miettimään, miten joku laite saadaan toimimaan ja korjattiin monenlaisia pyöriä. Miesten pyöristä hitsattiin esimerkiksi naisten malleja. Siinä karttui sitä käden osaamista, jota omassa yrityksessä voin edelleen ylläpitää ja tarjota näin asiakkaalle monipuolista osaamista, toteaa Italian pyöräilykulttuuria ja ammattitaitoa ihaileva Vesa Rauttu.

Yhteystiedot

Pyöräliike Chebici
Vanha Yhdystie 2
04300 Järvenpää
Puh. 09 286 559
www.chebici.fi